華發網繁體版

Sammi任嘉賓篤蘇永康背脊

Sammi任嘉賓篤蘇永康背脊

■蘇永康笑Sammi嫁給「許首富」。

香港文匯報訊 由任賢齊、黃家強、蘇永康、梁漢文組成的「男人幫」前晚於紅館舉行第二場演唱會,林建岳博士,謝霆鋒、劉浩龍(師兄)、蘇志威等也有來捧場。適逢黃家強太太Makiko生日,家強更叫全場大合唱送生日歌給老婆,氣氛甜蜜熱鬧。

鄭秀文(Sammi)帶病上場當嘉賓,合唱《信者得愛》後,當小齊介紹指與Sammi曾合作過多部電影時,Sammi又笑小齊廣東話終是講不好, 把嫁個有錢人,講成為嫁個有前人。蘇永康此時就搶白道,「嫁個有錢人呀,所以你咪終於嫁畀許首富囉!」Sammi笑指康仔:「咁你都tag到!」康仔繼續道:「 唔係剩係小齊同佢拍過電影,我都同Sammi合作過《魔幻廚房》,竟然叫我去扮一個闊少爺灌醉Sammi調戲佢,我當時心想『調戲阿嫂喎,唔數』,結果我兩個不知幾困難先搞掂到場戲!」Sammi就笑回話:「,乜你有份做咩?失覺晒。你講完我終於記得啦!我覺得你冇困難喎,你不過將你真面目真人騷咁搬上面之嘛,你唔好扮啦,活靈活現演得不知幾好!」康仔被Sammi「篤背脊」,結果唯有自爆:「2004年,個時我剛離婚,你吹得我脹咩,我家下唔係咁咪得囉!」然後向觀眾席說:「係咪呀老婆?」,希望成功補鑊。

香港文匯報

此文由華發網繁體版編輯,未經允許不得轉載: 華發網繁體版 » 娛樂速遞 » Sammi任嘉賓篤蘇永康背脊

讃 (0)
分享至:

評論 0

暫無評論...
驗證碼
取 消
請選擇理由
取消
私信記錄 »

請填寫私信內容。
取消
載入中,請稍侯......
請填寫標題
取消